Belex, ASC + T działa na hamulce... U mnie nawet wyraźnie czuć to na pedale hamulca, pompa ABS ASC pracuje.. ASC dohamowuje tylko tylną oś. DSC wszystkie cztery koła, oraz tak jak ująłeś działa na przepustnice czy tam w dieslu na cos innego.
Automatic Stability Control + trakcja działająca na hamulce, można to na śniegu zauważyć jak działa zawsze dohamuje odpowiednie koło, żeby się "wygrzebać"
nie wiem jak jest dokaldnie z ASC+T ale ASC dziala tylko w zakresie do 40km/h pozniej system jest nieaktywny, pośrednio taki system pomaga po poruszaniu sie w zakrecie ale tylko do tej predkosci
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Tez mi się wydaje że to tylko takie pomagajki ale jest troche latwiej z nimi. W e39 kontrolka ostrzegawcza w zimie swiecila mi sie czesto i dawala jakies pojecie o tym co jest juz niebezpieczne.. No ale moje pytanie jest takie czy zalożenie zwyklego dyfra na zime bedzie bezpieczniejsze? Wiem jak się jezdzi na zwyklym w zime i przyznam ze czasem chcialem miec w tych warunkach szpere gdy np sie kolejny raz zakopalem w sniegu. Ale mnie interesuje raczej co jest latwiejsze w opanowaniu w zakretach na sniegu czy lodzie : zwykly dyfer czy szpera??
Ostatnio zmieniony 2012-05-10, 19:07 przez whucrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Na lodzie to raczej żaden napęd nie jest dobry.A na śniegu(dobre opony) i tak jak Pazura pisał-z każdej zaspy żona wyjedzie,a na drodze delikatnie z gazem i daje radę.Sam najlepiej znasz swoją żonę i wiesz jak jeździ i na ile sobie poradzi.Jeśli jeździła już bmw zimą to sobie poradzi. Jeśli chodzi o zakręty to zależy jak się obsługuje pedał gazu.Czy to szpera czy bez to i tak zarzuca tyłem.No tylko tyle że ze szperą łatwiej i mocniej.Wybór należy do ciebie.
pazura pisze:Belex, ASC + T działa na hamulce... U mnie nawet wyraźnie czuć to na pedale hamulca, pompa ABS ASC pracuje
Dokładnie. Potwierdzam ! Sam mam 2.8 i jestem po pierwszej zimie i powiem, że nie wyobrażam sobie zimy bez ASC whucrew, jeśli nie chcesz szpery to możemy się zamienić dyframi - ja nie mam Jak co to dzwoń pisz o każdej porze dnia i nocy
He he kochani przyjaciele a wy myslicie ze ja nie wole na szperce jezdzic ?
Zrobie tak ze na zime dokupie zwykly dyfer.. No ale jak to bedzie to w sobote sie okaże..
Mam nadzieje ze ta beemka bedzie warta zakupu bo juz troche mam dosc tych poszukiwan i ogladania kolejnych wrzodów Trzymajcie kciuki panowie i dzieki za wasze zdanie
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
pazura pisze:Belex, ASC + T działa na hamulce... U mnie nawet wyraźnie czuć to na pedale hamulca, pompa ABS ASC pracuje.. ASC dohamowuje tylko tylną oś. DSC wszystkie cztery koła, oraz tak jak ująłeś działa na przepustnice czy tam w dieslu na cos innego.
nie bede sie sprzeczal ale wg moich informacji ASC nie ma wladzy nad hamulcami
dzieki za lekturke teraz wiem wiecej ASC+T i tak jest do dupy
Powiem Ci, że nie jest to prawda. Mnie faktycznie denerwowało pierwszą zimę i cały czas je wyłączałem, ale po czasie się przyzwyczaiłem. Super sprawą jest to, że jak ktoś weźmie Twoje auto, to nie rozbije się tak łatwo.
Ja moją będę sprzedawał i myślę nad 316 lub 318 + LPG i będzie mi zależało na ASC+T, żebym nie musiał się martwić, że moja kobieta gdzieś rowy zwiedza.
pazura pisze:Belex, ASC + T działa na hamulce... U mnie nawet wyraźnie czuć to na pedale hamulca, pompa ABS ASC pracuje.. ASC dohamowuje tylko tylną oś. DSC wszystkie cztery koła, oraz tak jak ująłeś działa na przepustnice czy tam w dieslu na cos innego.
nie bede sie sprzeczal ale wg moich informacji ASC nie ma wladzy nad hamulcami
Pozwole sie wtracic i potwierdzic: Samo ASC dziala tylko na moc i tylko przy ruszaniu ASC+t dodatkowo dziala jak szpera czyli dzialajac ukladem hamulcowym tylnej osi. Pelna kontrole trakcji na cztery kola zapewnia DSC.
whucrew pisze:Hmmm.. Co myślisz brać te autko jeśli tego warte?
brać, a jeśli nie bierzesz daj mi na nie namiar moze ja sie skusze
No i wziolem!! Jest czarna, ma 4 drzwi , m-pakiet i jest prawie pełnoletnia
Ale o niej w innym dziale