[E46] Problem limit prędkości i wgranie softu do małej navi

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
maldini
Małopiszący

[E46] Problem limit prędkości i wgranie softu do małej navi

Post autor: maldini »

Witam, mam problem z e46 320d po lifcie.
Mianowicie na desce rozdzielczej po przekroczeniu 11km/h, auto pika i miga pod licznikiem przebiegu 11km/h podejrzewam że gdzieś jest ustawiony limit, oczywiście można jechać szybciej i nic się nie dzieje.
Mam kabelek obd2 i teraz pytanie, można gdzieś w inpie ustawić/wyłączyć ten limit, ponieważ trochę to denerwujące szczególnie w korku ?

Drugi problem, mam w bagażniku czytnik mk4, i radio navi z małym nie kolorowym ekranikiem, były właściciel miał włożone inne radio(tak podejrzewam) ale przed sprzedażą włożył oryginalne.
W oryginalnym radiu nie mam dostępu do board.komputera, funkcji nawigacji itd, jest tylko dostęp do temperatury zewnętrznej, do settings gdzie jest tylko do ustawienia temperatura i speed volume, nie ma tam informacji o sofcie i o czytniku.
Co w takim razie zrobić, jaki soft wgrać jako pierwszy?
Zdjęcie radia
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

Co do Nawigacji to jezeli była oryginalna instalacja i ktos po prostu zmienił tylko radio i pozniej wlozyl te oryginalne to powinno to działac. Problem moze tutaj by niepodłaczona jakas kostka , przewód itp

Nowy soft nic Ci tu nieda ale spokojnie mozesz wgrac PL menu jak cos zapraszam do Rybnika.
maldini
Małopiszący

Post autor: maldini »

aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

spróbuj wgrać oprogramowanie na nowo
ODPOWIEDZ