Witam mam taki problem małe iz nie wiem gdzie z centralki alarmu i sterowaniem pilotem centralnego zamka podpiac domykanie szyb. Z centralkijest wyprowadzony kabel na to jest to sterowanie szybami minusem. I dzie to podpiac do sterownika szybami dodam ze jest to sterownik z komfortem i pytanie gdzie w wtyczce lub jak inaczej podpiac ten kabelek zeby to działało. Modoł jest z trzema wtyczkami czarny zołty i jeszcze tam jakas ta własnie od szyb bo wiem ze sa jakies inne typy tez. Pozdrawiam
Marcin, u siebie też mam domykanie i mam do Ciebie pytanie. Po przytrzymaniu przycisku zamykania auta i domykania szyb musisz trzymać do tak długo aż szyby zamkną się całkowicie, czy możesz go puścić, a szyby i tak się domkną do końca?
Bo ja u siebie mam tak że muszę trzymać ten przycisk a jak puszczam to szyby przestają się zamykać
Po krótce:
sygnał z impulsatora do kostki "drzwiowej" - pin 5.
Czyli jak auto dostaje "cynk", że się zamyka to impuls uruchamia domykanie szyb. nie wiem czy coś zrozumiałeś
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U siebie sam zakładałem centralke z pilotem i na domykanie był osobny kanał na którym impuls trwał 30sek, nie pamiętam czy sterowany plusem/czy minusem (zawsze mozna zastosowac przekaźnik) i mam tak ze jak raz nacisne przycisk "zamknij" to tylko sie drzwi zamkną a jak drugi raz potem nacisne "zamknij" to domykają sie szyby i drzwi podwójnie sie ryglują, i to bez zadnego trzymania przycisku zamkną sie szybki do końca.
NO ja mam ten osobny przewod tylko gdzie go wpiac do tej kostki od komfortu ?? Bo ja tez se wszyskot sam podłaczam wszystko juz zrobione odcinanie i inne takie bzdety tylko to mi zostało
ja to robiłem metodą prób i błędów, miałem pare informacji z netu ale niestety nie trefnych wiec musiałem wziąść miernik i mierzyc w którym przewodzie auta pojawia sie impuls przy domykaniu
No chyba tez tak bede musiał zrobic bo na necie to nic nie pisza porzadnego wszystko jakies nie trafne informacje albo niedokonczone tematy przesyłaja do innych tematow a tam tez zadnej odpowiedzi heh
siemka, temat stary jak swiat. Ale mam pytanie czy napewno pin nr 5 (tylko ktorej wtyczki ) i czy mowa o module komfortu X253 czy X332 ? . Na tym X332 jest faktycznie (-) ale po podaniu minusa na centralke wg.schematu i przytrzymaniu przycisku zamykania nic sie nie dzieje a centralka zaczyna ''tykać''....