[E46] BMW E46 gdzie się podłączyć z Centralnym zamkiem.

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
incoming
Zaawansowany forumowicz

[E46] BMW E46 gdzie się podłączyć z Centralnym zamkiem.

Post autor: incoming »

Witam mam problem z centralnym zamkiem zakupiłem nowy sterownik z kluczykami dedykowanymi do bmw e46 ale nie bardzo wiem gdzie się z tym podłączyć, moduł obsługuje otwieranie/zamykanie/domykanie szyb/otwieranie bagażnika + podpięcie pod kierunkowskazy.

mam załączoną instrukcje ale nie bardzo wiem gdzie się podłączyć w samochodzie
przerabiał ktoś już ten temat mam instrukcje do e36 ale tam chyba jest inne oznaczenie kabli

tak wygląda załączona instrukcja
Obrazek

Obrazek

a tak wogole to czym sterowane jest e46 + / - Czy co hm?? czy sterowanie siłowniekiem hm
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

sterowanie jest + , musisz sie podlaczyc pod centralke , kable biały oraz niebieski
incoming
Zaawansowany forumowicz

aaddriaannn, widze ze masz w podpisie cos o usługach elektronicznych, moze zajmujesz się też podłączaniem takich centralek??
aaddriaannn

a po co chcesz to zrobic ? masz uszkodzony moduł ? bo nie rozumiem tego zeby to montowac :zdziwko:
incoming
Zaawansowany forumowicz

bylem u elektryka i podłaczył mi centralny zamek ale bez kierunkowskazów bo twierdził ze za duzo rozbierania, i mam pytanie czy ktoś wie gdzie podpiac te dwa kable (+) brazowe na jedną i drugą strone zeby migały kierunki???? help wiem ze z keirunków to kable (niebiesko-brązwoy) i (niebiesko-zielony) ale gdzie sie wpaic
aaddriaannn

sprawdz miernikiem gdzie masz + na migaczach i bedziesz wiedział
incoming
Zaawansowany forumowicz

aaddriaannn, no tak sprawdzałem z tyłu i podłączyłem jeden kabel z centralki pod tylni kierunek ale problem w tym ze świeci tylko jeden tył a nie cała strona, nie wiesz czasem ktory kierunek ze strony da sygnał na cała jedną strone auta ? prawa strona ma plusa w kolorze (niebiesko-zielonym) a od pasazera w (niebiesko-brązowym) problem w gdzie znalesc ogólny sygnał na jedną storne auta hmmm

[ Dodano: 12 Grudzień 2010, 18:58 ]
ok juz rozwiązałem ten problem. przez 6 diód, kierunki podłączyłem dodatkow podpiołem Ringi CCFL tak ze jak otwieram auto to się zapalają a jak zamykam to przygasają oczywiście wszystko sterowane z pilota.
jodelka91
Małopiszący

Post autor: jodelka91 »

incoming, mam pytanie dotyczace kierunkowskazow wiem ze tez miales problem z kierunkami przy zamykaniu gdzie jest oryginalna centralka w e46 gdzie jej szukac ??
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Sam moduł znajduje się nad komorą schowka. Należy więc rozpocząć od odkręcenia pięciu wkrętów, które go mocują. Następnie wyciągamy go, unosząc lekko do góry, a potem przyciągając do siebie. Trzeba też odłączyć dwa przewody: od lampki schowka oraz od czujnika otwierania, dzięki któremu po otwarciu zapala się światło. Uważajmy, ponieważ jego uszkodzenie powoduje ciągłe świecenie lampki, a w konsekwencji - rozładowanie akumulatora.
Kolejnym krokiem jest odkręcenie kluczem 10mm dolnej śrubki trzymającej koszyk, w którym znajduje się moduł. Zanim go zdejmiemy, musimy jeszcze odczepić plastikowe zatrzaski.
Obrazek
jodelka91
Małopiszący

Post autor: jodelka91 »

dostałem sie do niego ale chyba bez elektryka sie nie odebdzie bo wyglada on tak :

http://c.wrzuta.pl/wi4530/278cb1dd002d0 ... /modkomf01

nie mam pojecia jak sie do niego wpiać z tymi kierunkami :)
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

jodelka91, napisz do użytkownika Edeck ! Albo na facebooka do niego
Obrazek
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

nic z tego nie rozumie co piszecie.
Jak masz ory centralke to uaktywniasz migacze w NCS i po problemie
ODPOWIEDZ