Już napisałem wpada ITB
Przy okazji cały silnik jest rozebrany do ostatniej srubki i wszystko skladane na nowo w wiekszosci na nowych i mocniejszych gratach po dotarciu silnika wpadna ostre wałki i strojenie
Ciezko opisac co jest robione bo jest tego naprawde sporo
Wszystko było ok i tak jak piszesz silnik przy swapie był remontowany ale nie w takim stopniu jak teraz dodatkowo wyjedzie z ITB i jeszcze bedzie robione kilka rzeczy nie widocznych dla oka poprostu takje dopieszczanie
Rozumiem, już myślałem, że przy poprzednim coś było nie tak. Fajnie, że mimo tego, iż samochód jest już któryś rok prawie skończony to nie zmieniasz nic na siłę a dopieszczasz pierdoły. Mega szanuje
Pozdro !
BYŁO: E30 M20B27 M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
Alexsof mysle ze sam dobrze wiesz ze niema czegos takiego jak ukonczony projekt Zawsze coś sie urodzi nowego Osobiscie mam jeszcze jakieś tam plany do zrealizowania Pozdro
Zdefiniowałem sobie ukończenie projektu jako ogarnięcie całości, jest wizja samochodu i tego się trzymać, jedynie dbać o szczegóły, poprawiać małe niedoskonałości. Wiadomo, ze zawsze coś się znajdzie, ale myślę, że nie musisz już szukać tapicera, felg, pasować zawiasu itp. A takie smaczki jak moc, nowe lampy to raczej dążenie do jak najbardziej perfekcyjnego stanu.
Pozdro ! Oby tak dalej !
BYŁO: E30 M20B27 M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
Darek najbardziej to cieszy mnie to ze silnik bedzie jak nowy i poprawione pełno innych rzeczy a co do mocy wyjdzie ile wyjdzie gdyby mi na tym zalezało to pchał bym sie w turbo ale powtorze sie kolejny raz NIE do tego auta
Tak wyglądał silnik przed wsadzeniem do budy jazda testowa juz była ale jeszcze kilka detali trzeba zrobić Między innymi własnie wkladane są ostre wałki przedni pas poszedł do lakierowania maglownica tez została zdjęta i wyczyszczona do malowania