Jak dla mnie jeżeli chcesz spędzić wakacje w Polsce to wybrałbym morze lub mazury.
Niby mamy blisko w góry, ale jakoś na wakacje mi się to nie widzi bo raczej nie ma co robić.
Ja nie lubię chodzić po górach za bardzo, wole się rozłożyć z browarkiem na plaży i poopalać
W Polsce jak wiadomo morze jest dość zimne niestety ;/ Zależy od miejscowości, to czasem zdarzają się glony co raczej nie jest przyjemne ;/
Mieszkałem parę lat w Kołobrzegu i jak teraz tam jeżdżę to widzę że coraz mniej atrakcji dla młodych ludzi ;/ Niby ok jest Sunrise ale to pewnie Cię nie interesuje
Mazury fajna opcja bo woda w jeziorach dużo cieplejsza.
Ja byłem z 3 razy na mazurach ale tylko ze względu na to że mieliśmy ze sobą motorówkę i skuter wodny, więc większość czasu spędzaliśmy na jeziorach czy szlakach wodnych.
Wieczorem jakieś ognisko i tak dzień się kręcił.
Jedyna rzecz która mnie okrutnie denerwowała to komary!!!!!
Wszystko też zależy od tego z kim jedziesz.
Czy z rodziną i dziećmi czy ze znajomymi.
Uważam też że jadąc na 2 tygodnie nad Polskie morze wydasz bardzo podobną kwotę do tego jak wybierzesz się na 2 tygodnie do np. jakiegoś Państwa Arabskiego.
Niby dolar teraz dość drogi ale myślę że nadal się to opłaca.
Jedziesz sobie do Egiptu do Hotelu 4/5 *, bierzesz sobie All Inclusive i masz wszystko w d.
Pogodę masz 100% pewną, czego nie można powiedzieć o Polsce.
A jedyne hajsy jakie potrzebujesz później tam, to na wyjścia na miasto, pamiątki i wycieczki żeby coś zwiedzić.