Panowie... za niedługo planuje wymianę autka i rozważam opcję e36 323ti (sentyment do budy - teraz mam tez compacta ). Czy to się opłaca? Motor o ile się nie mylę to m52 2.5 170km. Czy ktoś wie coś o tej buni - miał styczność albo coś w tym rodzaju? Jak silnik się sprawuje? Byłbym wdzięczny za każda opinie od wyjadaczy.
Aktualnie mam taki silniczek w aucie M52B25 i szczerze to jechalem z 2.8 taki maly sprint i do 100km/h szlismy prawie ze rowno , kopniaka ma jak nie bedziesz palowal na zimnym silniku to wytrzyma sporo, spalanie w granicach 10l-12l przy normalnej jezdzie jak bedziesz chcial poszalec to ile wlejesz tyle spali
W ogolę to miałem przez chwile pomysł żeby wsadzić 2.8 do compacta mojego ale taka operacja chybaby się nie opłacała. Dlatego stawiam na 323ti.. ale nie za mało ci coś pali ten motor? ;> 10 to ja mam w 1.6
10l to przy ekonomicznej jezdzie pali , czyli zadnych przegazowek itp , obroty nie wieksze niz 2,5 - 3 tys , a srednio to z 12l/100 przy normalnej jezdzie czyli szybkie przyspieszanie i stala predkosc czasami jakies boki lub spalony laciek