Widziałem na jednym z forum Bmw takie światła w BMW E36 coupe
ma to koleś w Wielkiej Brytanii
Chodzi mi dokładnie o to, że wsteczne jest pomarańczowe razem z kierunkiem (bardzo mi się to podoba) i w związku z tym mam takie zapytanie cz takie lampy wychodziły w oryginale czy też jest to samoróbka ? Bo w UK albo USA tam jest dozwolone, że wsteczny i kierunkowskaz mogą być całe czerwone lub pomarańczowe...
u nas niestety zabronione jest posiadanie czerwonych kierunków
ale pomarańcz na wstecznych jest dozwolony, tak jak w e46
lampy dwukolorowe mają w poliftach pasek biały albo pomarańczowy
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Marcin pisze:u nas niestety zabronione jest posiadanie czerwonych kierunków
Wiem - na własne ryzyko można
Czyli jak bym zrobił tak jak na foto (czyli pomarańcz) to będzie ok ?
I dalej nie wiem czy to w e36 wychodziła fabrycznie czy to samoróbka - pomarańczowa folia kosztuje na allegro 5zł Chyba łapię koncepcję na przyszły sezon
szczepan03 pisze:Kaper, jak już zrobisz te lampy to pochwal się jak wyszło bo również uważam, że wyglądają ciekawie i może u siebie też bym tak pokombinował
Pierw muszę kupić pomarańczowe kierunki a potem kupię folię i dopiero wtedy to okleje... Na 100% na nowy sezon to będzie zrobione (nie wiem czy w tym roku jeszcze się będę tym bawił bo aby zrealizować mój pomysł będę musiał wywalić Yellow z "długich"- a mam Yellow niedługo więc nie chce mi się tak odrazu pozbywać tego )
Ale jak zrobię wszystko to na pewno zamieszczę fotki w mojej galerii
Ps: Kto chce kupić\zamienić (na pomarańczowe) białe kierunki z coupe (PW)?
Marcin pisze:zaklej biały pasek
nie będzie różnic kolorów
po co kombinować?
z tyłu zakleję cały ten biały piasek - nie miałem zamiaru kupować nowych... - jedynie przednie kierunki i boczne sobie kupie bo nie jest to drogi interes a pozatym jest trwalsze
chodziło mi o to, że lepiej nakleić pasek na cały biały element i mieć jednolity kolor
niż kombinować z białym i pomarańczowym, gdzie będzie widać pod folią dwa kolory
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wczoraj u znajomego widziałem takie lampy tylko w E39 528 i wyglądają na ori, on sam na pewno nic przy nich nie kombinował. Ja zamówiłem już tą folią, ponieważ koszt nie duży i jak co to poleci do kosza a swoją drogą ciekawi mnie jak to wyjdzie bo ja mam pomarańczowe kierunki. Kolor pewnie się nie będzie zgadzał ale zawsze można okleić i kierunek więc wtedy może odcień będzie zbliżony.