I lipa jednak kontrolka sie zas zaswieciła jest też prawdopodobienstwo zbyt małej ilości oleju w skrzyni z tego co mi wiadomo poprzedni własciciel zmieniał olej oraz filtr -Olej Texaco Texamatic 7045 E DEXRON III wlanie bylo 5 litrów jutro dokupie litr i dolej go do skrzyni.
jak za mało było oleju to obawiam się że remont skrzyni Cię nie ominie. Jak będziesz pod autem spisz numery skrzyni by później nie latać po kanale. Spróbuj dorwać skrzynie z Anglika ale może być ciężko
" .... i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony, spytał o nasze zarobki - usiadł i zapłakał.. "
Nic sie nie dzieje od soboty naczaskałem ponad 400km i spokój. po skasowani błędów raz sie zaświeciła kontrolka w sobotę i cisza... mam nadzieje ze nie przed burza. Oleju doleje moze jutro jak znajdę chwile:D
bo wlałeś go za dużo za chwilę zarżniesz te skrzynie jedz gdzieś na serwis skrzyń albo podepnij ją pod inpę żeby sprawdzić co jej dolega. trochę odważnie z nią postępujesz
BMW to nie tylko zwykła marka, to cecha charakteru,to klasa, to elegancja ...
Nie da się wlać więcej oleju niż jest przewidziane. Masz korek i przez korek lejesz oleju aż zacznie się wylewać jak się wylewa z korka to znaczy że jest max poziom jaki ma być oleju. Może uszczelnienie miski masz rozwalone lub coś nie dokręcone i się wylewa olej, bo innej opcji nie ma. Tak jak pisałem wyżej remont skrzynie Cię jednak nie minie
" .... i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony, spytał o nasze zarobki - usiadł i zapłakał.. "
jak nie mozna wlac za duzo ? tam wchodzi dokladnie 5.8 l jezeli ma 5hp18 , poczytaj ile moze wejsc , jak on dolaj olej a nie wiedzial ile go jest to nie mogl przelac ? to po co jest specyfikacja o ilosci oleju ? i dlaczego na serwisie jak wlewaja te 5.8 l to te 8 setek wlewaja odliczone ? po drugie stan oleju sprawdza sie przy okreslonej temp. bo bardzo zmienia swoja objetosc. a tak wogole to proponowal bym ci zdjac mise z tej skrzyni , i zmienic ten olej , wtedy bedziesz wiedzial czy cos jest nie tak. remont jak remont , ale jakas ingerencja w nia juz sie szykuje , ja stawiam 99 konwerter (zbyt duzy poslizg sprzegla) pozdro
BMW to nie tylko zwykła marka, to cecha charakteru,to klasa, to elegancja ...