mrcin86 pisze:
I nie jest to prawda, że lepsze przyśpieszenie daje szpera, ja mam bez szpery 2.5, kolega ze szperą 2.5 i startowaliśmy chyba ze 100 razy oba auta szły równo.
Auto nie jest równe autu i to samo z silnikiem,oponami czy też kierowcą Szpera pomaga w uzyskaniu lepszego przyspieszenia a nie zapewnia....Co start z dwóch kół to nie z jednego(choć czasem i bez szperki na starcie ciągną dwa koła)
Kaper gratulacje za szperkę i przyjemnej zabawy bo ta dopiero się zacznie A różnica jest wielka
Jeśli nie masz w vinie nic o ASC albo ASC+T a w aucie masz to pozostaje ci sprawdzić czy masz tylko przy przepustnicy (ASC) czy też pompę która hamuje tylne koła (T). Jeśli chcesz mieć szperę i czasem jeździć na włączonym ASC bez T to wyłącz pompkę
mrcin86, dziwnym trafem mialem w 540 ASC+T i szpere 45%. I wszystko dzialalo.
A co daje szpera do startu to nawet nie komentuje. Nie ma sensu.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Ale przy wymianie dyfra tak jak by teraz zaczęło przy skręcie skrzypieć (odgłos jak by ktoś wychodził z wanny i się poślizgnął nie jest to szumienie, tylko takie jak by ""basowe" ocieranie się guma o gumę...). Nie wiem czy to od dyfra czy od czego innego
Turbo, filmiku w ogłoszeniu nie będę dawał ale nie będę udawał, że się czasem nie pobujałem bokiem - wg mnie to normalne jak ktoś ma napęd na tył... jakieś katowanie silnika to nie było tylko TEST . Elmo na bank będzie mi towarzyszył w podróżach i na zlotach