Co do możliwości rejestracji anglika po przeróbce na wersje europejską, można i jest możliwość przerejestrowania autka w tym przypadku kolega jakiś czas temu przerabiał akurat Mitsubishi Corisma i przy tym nie było problemów gdzie na przykład faktycznie trzeba było wycinać i wstawiać nowa ścianę grodziową. Co to przekładek łatwo to skalkulować wystarczy po jeździć i popytać w warsztatach gdzie się tym zajmują wyliczyć średnią cenę samej robocizny plus ewentualne części które zamierzamy w jakiś sposób zakupić Np: całe rozbite auto lub pojedynczo na giełdach w tym przypadku pierwszy sposób raczej bardziej opłacalny:)
wyliczyłem wszystko i wyszło mi przekładka 5tys. 2.5 tys akcyza do tego rejestracja, szukanie części na własną rękę, więc postanowiłem się w to nie bawić
I dlatego robimy najpierw kalkulacje a dopiero zabieramy się za sprowadzanie auta na przekładkę. Dobrze że postanowiłeś jednak to zrobić zanim pod joł byś pochopne kroki.
Ja kiedys szukałem części do przekładki ale nie do bmw. Problemem okazaly sie drobne duperelstwa, ktorych cieżko bylo dostac. Pamietac nalezy o tym iz wiekszosc firm oferujacych czesci kupuja auta po wypadkach i z nich sprzedaja czesci. Wiec przed zakupem auta z anglii sprawdz dobrze dostepnosc wszystkich czesci (głownie plastikow) ktore beda CI potrzebne.
Poza tym polecam pierw pojechac z dokumentami do urzedu i zapytac czy na podstawie tych dokumentow ktore sa do tego auta jest mozliwosc jego rejestracji po przekladce, bo wiem ze kilka osob mialo kiedys problem z rejestracja, poniewaz liczba dokumentow nie byla wystarczajaca, albo auto zostalo nieodwracalnie wyrejestrowane.
pozdrawiam
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT