Znalazłem mechanika w pobliżu, który zna się na rzeczy. Za wymianę tych tulei (obie - prawa i lewa) wraz z ustawieniem geometrii zażyczył sobie 150PLN. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania bo dziś mam auto do odbioru

Z tego co się zorientowałem to za samą geometrię u Sowady chcą 100PLN wiec te 150PLN to nie jest zbyt wygórowana cena.
[ Dodano: 24 Kwiecień 2009, 11:52 ]
Wczoraj odebrałem autko. I chciałbym się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami:
W Rybniku na ul. Gliwickiej przy salonie/komisie Mustang otworzono serwis BMW. Byłem - i muszę przyznać robi dobre wrażenie - ludzie znają się na robocie. Miałem pewne obawy jak mechanik do sprawdzenia stanu tulei podszedł z łomem, ale ogólnie pełen profesjonalizm. Niestety cena również "profesjonalna" - za wymianę jednej tulei zażyczyli sobie 300 złotych plus 100 złotych za ustawienie geometrii. Grzecznie podziękowałem za ofertę i zamówiłem tylko części (tak na marginesie to dobry punkt do zamawiania oryginalnych części BMW).
Znajomy polecił mi warsztat:
Zysek Janusz Diagnostyka Samochodowa
Jejkowice, ul. Główna 118, tel. 032 4302443
I to był strzał w dziesiątkę. Całkiem duży warsztat (stanowiska na 6 pojazdów plus to co mogą to robią na placu) majster zna się na rzeczy i widać, że robią dobrze. Umówiliśmy się na 150 złotych za zrobienie obu tulei (P+L) i geometrię. Samochód zostawiłem o godz. 21 a jak przyjechałem następnego dnia po robocie ok 15 autko już czekało. Majster wziął 130 złotych.
To tyle z mojej relacji - wnioski możecie wyciągnąć sobie sami.